неделя, 15 октомври 2023 г.

Пазарът на апартаменти в Стара Загора през 2023 година

Град Стара Загора, разположен в Южна България, се превърна в един от ключовите икономически центрове в страната. През 2023 година, пазарът на апартаменти в Стара Загора предлага разнообразие от имоти, които се разпростират в различни райони на града. В следващата статия ще разгледаме видовете имоти, техните особености и ценовата гама, както и общите характеристики на града и неговото икономическо развитие.

Видове имоти

Пазарът на апартаменти в Стара Загора предлага разнообразие от видове имоти, подходящи за различни потребности и предпочитания. Всички стандартни видове апартаменти са налични, включително:

  1. 1-СТАЕН: Подходящи за единични лица или млади двойки.
  2. 2-СТАЕН: Популярни за малки семейства или инвеститори.
  3. 3-СТАЕН: Идеални за средни семейства и хора, които са на луксозен стандарт.
  4. 4-СТАЕН: Подходящи за по-големи семейства и хора, които търсят повече пространство.
  5. МНОГОСТАЕН: За големи семейства или хора, които търсят просторни апартаменти.
  6. МЕЗОНЕТ: Популярни сред потребителите, които искат нестандартни и интересни апартаменти.
  7. АТЕЛИЕ: За художници и креативни души, които търсят уникални пространства.
  8. ТАВАН: Подходящи за хора, които обичат чара на атмосферата под покрива.

Средни цени

Средната цена на апартаментите в Стара Загора през 2023 година се изчислява на около 62,473 евро. Важно е да се отбележи, че тази цена може да варира в зависимост от района, новостта на имота, и наличието на специфични удобства.

Средната цена на квадратен метър в града се оценява на около 886 евро. Отново, тази цена се различава според различните райони и обекти на имотите.

Състояние на апартаментите

По данни на статистиката, значителна част от апартаментите, предлагани на пазара, се продават на шпакловка и замазка. Това означава, че те се нуждаят от довършителни работи, което предоставя възможност на новите собственици да персонализират своите имоти и да ги приспособят към своите нужди и стил на живот.

Приблизително 15% от имотите, предлагани за продажба, имат завършена баня-тоалетна, подови настилки от ламиниран паркет и стените са боядисани с латекс. Тези имоти се предлагат на по-висока цена, но са готови за незабавно преместване.

Специфичната характеристика на мнозина от апартаментите в Стара Загора е тяхната локация в малки сгради с луксозни общи части и хидравличен асансьор, което предоставя на собствениците удобство и комфорт.

Стара Загора - икономически център

Ста̀ра Заго̀ра е град с богата история и наследство, но също така се превърна в икономически център в Южна България. Стабилното икономическо развитие на региона го нарежда второ по Брутен вътрешен продукт на глава от населението в страната. Този икономически растеж прави Стара Загора не само привлекателно място за инвестиции, но и място за живеене, което привлича хора от различни части на България и чужбина.

С тези предпоставки, пазарът на апартаменти в Стара Загора през 2023 година представлява разнообразие и възможности за инвестиции.



Няма коментари:

Публикуване на коментар