сряда, 20 ноември 2019 г.

Код „Червено“ в Шотландия

В Шотландия съществува обичай да боядисате вратата си в червено, когато изплатите ипотеката на имота си. Всеки местен жител, който притежава дом, знае за този обичай - затова следващия път, когато сте в Единбург или Глазгоу, се огледайте за собствениците на жилища, които са достигнали този важен етап от живота.
Това съобщение за живот след ипотеката, разбира се, е вълнуващо за собствениците на жилището и смятаме, че си струва да бъде споделено с останалите! Дори обществеността в съответния град (село) да не знае за скритото значение, червената врата ще накара собствениците на имота да се усмихнат, когато я видят.
А според Фън Шуй, червената входна врата означава "Добре дошли". Колко подходящо е за първата точка на допир между стопанин и гостите му! Трудно е да се измисли по-добро съобщение, дори не се изисква надпис Welcome. Едно от най-добрите качества, които една къща може да притежава, е да бъде гостоприемна - да накара гостите да се чувстват като у дома си и като че ли няма срок за напускането им. Дори само гледането на червения цвят излъчва тези чувства; топло, удобно и приканващо.
Очевидно решението за боядисване на вратата в различни цветове има специално значение. Какъв цвят е вашата врата?


Няма коментари:

Публикуване на коментар