събота, 30 ноември 2019 г.

Къде се е чуло и видяло магистрала да минава през сграда?

Трудно е да си представим, но за инженерите по света няма невъзможни проекти! Съществува пътно съоръжение, което минава през 16-етажна сграда в град Осака, Япония. Разбира се, има и много пътища, които минават под сгради по целия свят, но в този случай е различен. Пътят свързва две издигнати магистрали, минавайки през сградата Gate Tower между 3-ия и 5-ия етажи.
Има множество снимки в интернет, но за предпочитане е да се види на живо! Сградата Gate Tower е на пешеходно разстояние от ж.п. гарата в Осака. Как изглежда отблизо? Според очевидци, стояли на земята под пътното платно, сградата е дори по-странна от снимките. Това е едно от най-странните неща, които може да видите в пътуванията си. Пътят е ограден от двете му страни (не докосва самата сграда). Той също е изцяло покрит, тунел в тунел, ако щете.
Оказва се, че хората, които работят в сградата и в близост до нея, изглежда не мислят за това. Япония е много ефективна при използването на своите земи и често изграждат магистрали високо над земната повърхност. Това е и по-добрият вариант в сравнение с отчуждаването и разрушаването на множество недвижими имоти с цел строителство на пътища. Според Уикипедия, собственикът на имота отказал да даде съгласието си към правителството на Япония за изграждане на пътя и така стигнали до компромисния вариант: магистралата и офис-сградата да бъдат изградени заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар